Drsný rapper James Cole: Konkurenci nelikviduju, žádnou totiž nemám!

15.05.2010 15:07

James Cole (25) je jedním z nejpopulárnějších českých rapperů, jemuž v jeho textech není nic svaté. Ani vlastní rodiče, babička nebo v podstatě i on sám. Dokonce se přiznal, že svým návštěvám otevírá v obyčejných teplácích, takže veškerá tvrdě budovaná image jde doma stranou!„Když mě jdou navštívit mí kámoši, jako třeba Hugo Toxxx nebo Orion, tak je jasný, že si před sebou na nic nehrajem a normálně jim otevřu třeba v teplácích. Rap je sice hodně záležitost o imagi, ale bylo by na hlavu to tahat někam, kam to nepatří,“ řekl nám James.

Současná situace kolem hip hopu v Čechách je ale podle něj tristní. „Média o nás vytvářejí hodně zkreslený a nepravdivý obraz. Jsme prostě jen parta, kterou něco štve, a chceme to vyjádřit tím podle nás nejvhodnějším způsobem, který se dostane k velkému množství lidí - a tím je rap. Není za tím nic jinýho,“ vysvětluje.

Spolu se svými zmiňovanými kamarády a zároveň protagonisty dokumentu Česká rapublika je James Cole pod hlavičkou stejného hudebního vydavatelství. Na otázku, jak se kluci dívají na konkurenci v oblasti hip hopu, odpovídá s klidem sobě vlastním: „Nijak. Žádná totiž není.“

Cole sám se bude v roce 2010 věnovat hlavně svému novému projektu - což je hudební uskupení Kapitán Láska. Tam je James frontmanem - navenek představuje uhlazeného slušňáka v bílém námořnickém kvádru, ale toto zdání ihned padne za své při jeho vstupu na jeviště. V tu chvíli se i přes nažehlený obleček změní ve „spratka“, který si bere do pusy všechno kolem. A to i včetně vztahů, lásky, sex-shopů nebo všeobecně rozšířeného kultu konzumu a nakupování.

„Lidi si často koupí lístek na náš koncert jen proto, aby po nás něco mohli hodit nebo dát jinak najevo rozhořčení z toho, co děláme. A musím říct, že tyto reakce a přístup nás obzvláště těší,“ dodává rapper spokojeně. Nechme se tedy překvapit, jaké další projevy libosti i nelibosti přinese chystaná koncertní šňůra Kapitána Lásky.

Životopis v sekci rappeři- čeští

—————

Zpět


    Cristiano Ronaldo    Battle-Rap    Digitalizace záznamů    Elektroráj    Micado    Bouřňák    Hodinky

. var gaJsHost = (("https:" == RubicusFrontendIns.location.protocol) ? "https://ssl." : "https://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));