Dvacet let za oponou aneb pravda o 17. listopadu s Pio Squad?

17.11.2009 11:43

Kdo zná skladby jako "Resumé" nebo "Poplach" od Eurodela, hostovačku pro Zverinu "Božie mlyny", "Pravda vs. Fikce" z alba "Punk Is Dead", nebo hymnu "Chvátám", asi tuší, že Pio Squad komentují ve svých textech i současnou politiku a situaci v naší zemi a že to myslí vážně. Vychází přitom ze zcela jiných než běžně dostupných zdrojů informací.

"11. září, 17. listopad, Madrid a Londýn, všechno je jinak." Už tato citace napoví, že se zde v žádném případě nejedná o mainstreamový názor nebo postoj přejatý z jakýchkoli masmédií. V úterý 17. listopadu se členové skupiny pokusí kontrovat mediální kampani České televize a akci “20 let bez opony“, kterou v Praze podpoří celá řada umělců a hudebníků včetně zástupců domácí rapové scény. Ptáte se jak?

"V den výročí tzv. sametové revoluce vyjdeme do ulic, kde budeme rozdávat letáky s odkazy na informace, které se z oficiálních zdrojů jen těžko dozvíš a které vnášejí do naší nedávné historie zcela jiné světlo. Celá věc je totiž daleko složitější a vyžaduje podrobnější přístup," nechává se slyšet skupina, jež si jako stěžejnímateriál vybrala stať kontroverzního publicisty a bývalého politického vězně Miroslava Dolejšího.


"Strhnout pásku z očí a zavést smysluplný dialog se budeme snažit nejen v rodné Jihlavě při příležitosti oslav a průvodů na Masarykově náměstí, ale i v Praze během koncertu s názvem 20 let bez opony. Na připravovaných stránkách www.piosquad.cz se těmto a obdobným záležitostem budeme věnovat v samostatné rubrice," uzavírají Pio.

—————

Zpět


    Cristiano Ronaldo    Battle-Rap    Digitalizace záznamů    Elektroráj    Micado    Bouřňák    Hodinky

. var gaJsHost = (("https:" == RubicusFrontendIns.location.protocol) ? "https://ssl." : "https://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));