3 otázky pro IdeaFatte

31.05.2010 19:21

Druhá deska "Mezitím" je oproti první dost "hiphopová". Berete to tak, že "365" nemuseli lidé úplně pochopit či strávit a tak jste druhé album udělali více přístupnější, nebo jste to od začátku brali tak, že "365" byl spíš experiment a druhá deska bude klasičtější?

Idea: Přesně tak. První desku jsme udělali jako experiment, takovou, kterou by nevydal nikdo v Čechách. Spousta lidí udělá debut kvůl tomu, aby vydali, aby udělali desku, která se bude dobře prodávat, která bude líbivá, ale my jsme udělali hnusnou experimentální desku, ale stejně na ní byli super ohlasy.
Fatte: Ale není to tak, že druhá deska je víc hiphopová, protože to posluchači chtěli, ale prostě to tak vyplynulo. Udělala se taková hudba a takové texty a je to prostě pecka.

Na "Mezitím" si se o mnoho více v textech otevřel. Bereš to jako nějaké vnitřní uvolnění, když si dokázal nahrát skladby, ve kterých se zmiňuješ o těžké nemoci svého kamaráda, nebo o svojí holce?

I: Bylo to vždycky daný tou instrumentálkou. Umíral mi při tom nejlepší kamarád, takže mě to samozřejmě hrozně ovlivnilo a potom už se to skládalo za sebe. Fatte udělal první dva beaty na desku optimistické a vzniklo z toho "Do Éteru" a "Nemusíš, když nechceš". Ale pak už začal sázet věci jako "Mezitím" a tyhle beaty, které byli spíš k pláči než k smíchu a mě to v té chvíli nahrálo do noty. 

pro zavření okna klikněte na obrázek

—————

Zpět


    Cristiano Ronaldo    Battle-Rap    Digitalizace záznamů    Elektroráj    Micado    Bouřňák    Hodinky

. var gaJsHost = (("https:" == RubicusFrontendIns.location.protocol) ? "https://ssl." : "https://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));